Maraton och andra långlopp – träna med Anders Szalkai

Article 3

En av Sveriges mest framstående långdistanslöpare är Anders Szalkai. Han är mannen som lever och andas löpning och han har bland annat vunnit Stockholm maraton. Dessutom har han skrivit i Runner’s World under lång tid och i hans arsenal av skrivna ting finns också boken ”Maraton och andra långlopp – träna med Anders Szalkai” som utkom 2014 på Fitnessförlaget, vilket numera är en del av Bonnier Fakta.

Maraton och andra långlopp är skriven för alla löpare som siktar på lite längre distanser. Boken ger tips på träningsupplägg, vad du bör äta och hur du bäst bör hantera eventuella skador. I boken finns olika träningsprogram och i Anders kalkyler kan du räkna ut ungefär hur snabbt du kommer att springa ditt maraton – eller halvmaraton – beroende på vilket träningsprogram som du väljer.

Andra områden som boken berör är exempelvis hur du lägger upp träningen under vinterhalvåret, hur du kan förbättra din löpteknik och hur du bör styrketräna för att kunna springa ännu bättre. Boken passar för nybörjare såväl som mer erfarna löpare och du väljer själv om ditt mål ska vara att enbart klara av distansen eller om du också vill klara den inom en viss tid.