Förbered dig för ditt första marathon

Att springa är något som fascinerat människan i alla år. Det är som att desto längre vi springer desto mer in i oss själva går vi. Det finns de som liknar långdistanslöpning med meditation, och det kanske inte är helt fel. I det här inlägget kommer några tips till dig som ska springa ditt första marathon.

Koppla av

Det är viktigt att man kommer ihåg att ha kul. Ett marathon är absolut en utmaning, men det har gått till en överdrift om man känner att det påverkar hur man mår. Man kanske går runt med ångest inför att man ska springa, och då blir det som att små hjärnspöken sätter stopp för själva lyckan som det faktiskt innebär att springa. Ta med ett gäng kompisar eller familjen och spela minigolf för att koppla bort tankarna och bara ha roligt en stund. Man presterar klart bättre om man är mer avslappnad även om det är bra med lite nervositet.

Ladda upp med rätt näring

Under perioden som man tränar inför ett marathon så är det viktigt att man äter rätt utifrån ens kropp. Det är nästan bäst att man tar hjälp av en dietist för att få bästa resultatet om det inte är så att man själv är väldigt insatt i det här ämnet. Sedan kan man lägga om kosten precis innan man ska springa så att kroppen har bra med energi att ta av. Det finns bloggar, böcker och så vidare som går igenom de här sakerna noga, så man som löpare kan vara väl förberedd.

Se till att kläder och skor passar

Det sista man vill när man springer är att ha kläder som skaver eller skor som känns för små. Därför är det bra om man köpt nytt men verkligen har sprungit in dem de senaste veckorna så att man vet att allting känns bra. Har man hittat ett par skor eller något plagg som man verkligen gillar så kan man köpa in ett extra par som en slags backup. Dock ska man komma ihåg att om det gäller skor så bör man använda det paret också så att de känns lika när man springer med dem.

Införskaffa eventuella magbälten, solglasögon etc.

Ska man väl springa ett marathon så vet man att det finns en del saker som kan vara bra att ha med sig. Bland annat kan det vara smart att köpa ett särskilt magbälte med vattenflaskor i. Och om det är så att man springer när det är soligt ute så kanske man behöver ett par bra solglasögon. När man ska handla de här sakerna gör man rätt i att åka till en butik där de är experter på de här sakerna.