Ta med bilen till loppen

När det är dags för lopp så kan det vara bra om man tar med sig extra saker som kan komma väl till hands innan eller efter loppet. Ibland har man så mycket saker med sig och det är så många personer som är på samma plats att det kan vara svårt att veta var man ska lägga sin väska. Därför är det jättebra om man tar med sig sin bil, men kom ihåg att det även kan bli fullt på parkeringen. Ett litet tips är att placera bilen några kvarter ifrån platsen där loppet startar. Det blir en bra uppvärmning innan och en bra nedvarvning efteråt att gå några extra hundra meter.

Bra med rymliga bilar

När det är så att man har fastnat för löpning så kan det vara svårt att sluta. Och varför ska man göra det egentligen när det bästa som finns är löpning? Om din bil känns otillräcklig för behoven du har kring löpning är det kanske läge att sälja bilen och köpa en ny mer passande modell. Tänk på att det kan vara bra om det finns många sittplatser i bilen om det är så att ni brukar åka i ett större gäng när ni ska springa ett lopp. Rymlighet är också givet då det är skönt att sträcka ut sig efter ett ansträngande lopp. Det är även bekvämt om man har sittvärme och AC i bilen, för de kalla och varma dagarna. I Sverige kan det ju vara ganska kallt många månader om året.

Unna dig något gott men nyttigt efter ett lopp

När man sprungit klart är det viktigt att man fyller på med energi. Det finns flera olika sätt man kan göra detta på. Bland annat så kan man äta energikakor, dricka energidryck eller ta något liknande tillskott som kroppen mår bra av. Men när man ändå har chansen att unna sig något kan man ju lika gärna fira med en brakmåltid och något gott att dricka till. Antingen kan man köpa direkt från någon lokal producent, som ett bryggeri eller gårdsbutik till exempel. Men om man hellre vill bli riktigt bortskämd så kan man gå och käka på någon fin restaurang. Prova något nytt eller gå till ditt favoritställe.

Det gäller att fortsätta när man ligger på topp

I vanliga fall brukar man säga att man ska sluta när man ligger på topp, men det är inte fallet med löpning. Om man tränar regelbundet så kan man märka att man gör framsteg över tid. Ibland kan det gå snabbare, medan det ibland kan gå långsammare. Men om man till exempel blir sjuk (det räcker med en vanlig förkylning) så kan det kännas som att man tappar månaders hård träning och att man nästan måste börja från noll igen.