Spring Stockholm Marathon

Article 6

Under 40 år har Stockholm Marathon gått av stapeln och dragit till sig löpare från hela världen. Det är ett stort event som brukar locka en bred publik och som om det inte vore nog så sker även SM i maratonlöpning under Stockholm Marathon.

Loppet
Stockholm Marathon genomförs i juni och går genom Stockholms centrala delar. Tidigare har löparna tvingats springa två varv genom staden för att uppnå sina 42195 meter men nytt för 2018 är en ny bana. Denna nya bana innebär att maratonlöparna får en mer varierad löparupplevelse, utan dubbla varv, där de leds genom Stockholms olika stadsdelar. Därtill utlovas en bana med färre backar.

SM i maratonlöpning
I samband med Stockholm Marathon så koras även vinnarna i SM i maratonlöpning. Det är Svenska Friidrottsförbundet som håller i detta och för att kunna deltaga i SM krävs att löparen har sprungit inom kvaltiden på något av de kvalande loppen under tidsperioden januari 2017 till maj 2018. I SM kan kvinnor och män tävla var för sig och kvaltiderna som gäller är ett genomfört maraton på 2 timmar och 39 minuter för män samt 3 timmar och 7 minuter för kvinnor.